Functioneel beheer

Functioneel beheer, beheert de informatievoorziening ten behoeve van een gebruikersorganisatie.  Functioneel beheer is een verbinding tussen systeembeheerders en eindgebruikers.

Functioneel beheer vertaalt de behoeften aan de informatievoorziening in het bedrijfsproces naar ondersteuning door geautomatiseerde en niet-geautomatiseerde informatievoorziening.
Functioneel Beheer geeft invulling en uitvoering aan het beleid van de organisatie op deze onderwerpen en verzorgt de ondersteuning hiervoor aan de gebruikers en management van een organisatie.

Een fout die veel organisaties maken is om de functie aan de kant van ICT te plaatsen, waarbij de functie functioneel beheer eigenlijk functioneel applicatie beheer wordt.
Een functioneel beheerder is (in principe) niet technisch bezig. Zijn of haar focus bestaat uit onder andere :

  1. Het functioneel inrichten van een applicatie
  2. Het functioneel beheren van een applicatie
  3. Gebruikers van een applicatie ondersteunen
  4. Informatiebehoefte herkennen

Voor ons zijn functioneel beheerder, de ogen en oren van de organisatie. De functioneel beheerder kan hierdoor de informatiebehoefte herkennen en actie ondernemen wanneer de informatiebehoefte niet voldoende is ingericht.

Onze functioneel beheerders zijn organisatie sensitief, bruggenbouwers, pragmatisch, betrokken en integer. Deze eigenschappen zijn nodig om de informatiebehoefte te herkennen en actie hierop te ondernemen.

Het “ijsmodel” geeft goed weer hoe de informatievoorziening in een organisatie eruit moet zien, met daarbij onze vakgebieden als bolletjes op het hoorntje.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Functioneel beheer is een onderdeel van informatiemanagement. Als uw organisatie wel al ingericht is met informatieprocessen zullen wij deze zorgvuldig analyseren, waarbij we functioneel beheer gaan positioneren binnen uw organisatie.

Hoe kan het proces : verbetering van functioneel beheer uitzien ?

  1. Een analyse van uw organisatie en de informatieprocessen die hierbij horen
  2. Een analyse van uw applicaties/software en gebruikersorganisatie.
  3. Een voorstel wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van beheer en inrichting van uw applicatie.
  4. Verbeter voorstellen van uw gebruikersorganisatie.

Wij komen graag met u in gesprek wat wij voor u kunnen betekenen. Wij doen niets standaard, maar creëren meerwaarde. Wij focussen op uw bedrijf, mensen en processen.

Ons motto is altijd meer-waarde creëren